Bezoekersinfo


Van harte welkom!

 

Wat leuk dat u onze site bezoekt en plannen maakt om naar ons festival te komen! Op deze pagina vindt u de laatste informatie die voor u als bezoeker belangrijk is. We hopen u eind augustus te zien!

Hoe kom ik aan kaarten?

 

VIA DE VERKOOPSITE

Als u kaarten wilt kopen kan dat via onze website. Als u op ‘tickets‘ klikt komt u vanzelf op onze verkooppagina van Eventim. Als het goed is wijst alles zich daar vanzelf. Let op! Kaarten voor het picknickconcert op 27 augustus zijn alleen verkrijgbaar bij het informatiepunt Dat Bolwerk.

PRIMERA

Daarnaast kunt u ook terecht bij alle Primera winkels in Nederland. U kunt ook daar uw tickets bestellen. Medewerkers helpen u persoonlijk. Het is wel belangrijk dat u weet welke concerten u bij wilt wonen.

INFORMATIEPUNT DAT BOLWERCK

Tijdens de festivalweek kunt u ook nog uw kaarten kopen bij ons informatiepunt in Dat Bolwerck. Dit informatiepunt is geopend van woensdag tot en met zaterdag, van 10.00 uur  tot 17.00 uur.

Voor uw vragen kunt u terecht bij Emmy Mijnhout.
emmy.mijnhout@hotmail.com
T 06 24 22 01 81

Wat is leuk voor kinderen?

 

Voor deze editie van het festival heeft het Cellofestival Zutphen de samenwerking gezocht met Muzehof Centrum voor de Kunsten. In coproductie is een geweldig programma samengesteld voor echt alle leeftijden. Het programma concentreert zich op de zaterdag en de zondag, 26 en 27 augustus.
Voor kinderen die kunnen tekenen en kleuren op cellomuziek, genieten van voorstellingen waarin de cello centraal staat, tot workshops voor peuters t/m jong volwassenen. Meer informatie bij alle leeftijden.

Wat als je nog niet zo van klassieke muziek houdt?

 

Het cellofestival is weliswaar een festival voor klassieke muziek en voor cello in het bijzonder. Wij laten alle muziekstijlen aan de orde komen. Bijvoorbeeld tijdens de nachtsuites in het Koelhuis. Maar ook in de serie ‘kleine podia’ en ‘uitzonderlijk binnen klassiek’ nemen jonge getalenteerde cellisten u mee in andere muziekstijlen.

Picknick concert

Zondag 27 augustus 12.15 uur, Dat Bolwerck

Serie ‘Alle leeftijden’

Cellisten van de Cello Academie Zutphen geven een spontaan lunchconcert in de tuin van Dat Bolwerck. Voor alle leeftijden. Neem gerust uw eigen lunch en kleedje mee!

Let op! Kaarten voor het picknickconcert op 27 augustus zijn alleen verkrijgbaar bij het informatiepunt Dat Bolwerk.

Hoe ziet een festivaldag eruit?

 

U begint de ochtend met een ochtendsuite in de kapel St. Elisabeth. Daarna gaat u naar het Bolwerck, waar u de masterclasses nieuwe stijl kunt meemaken. Vervolgens de verrassingsconcerten, die jonge cellisten verzorgen in het nieuwe museum en in het Geelvinck Muziek Museum. Dan weer terug naar St. Elisabeth waar veelbelovende net afgestudeerde cellisten u meenemen in hun uitzonderlijk-binnen- klassiek-optredens. Dan door naar de vriendentafel by Chiel, waar u de andere muziekliefhebbers ontmoet. Van daaruit kunt u naar de Buitensociëteit voor de spectaculaire serie ‘het grote podium. En als u dan nog meer wilt, kunt u naar de nachtsuites in het Koelhuis. En dan slapen en de volgende morgen weer vroeg beginnen!

  1. Ochtendsuites in Kapel St. Elisabeth
  2. Masterclasses in Dat Bolwerck
  3. Kleine podia/verrassingen in Musea Zutphen en het Geelvinck Muziek Museum
  4. ‘Uitzonderlijk binnen klassiek’ in de Kapel St. Elisabeth
  5. Vriendentafel by Chiel
  6. ‘Het grote podium’ in de Buitensociëteit van de Hanzehof
  7. Nachtsuites in het Koelhuis
  8. Walburgisserie in de St. Walburgiskerk
  9. Serie ‘Alle leeftijden’ in Genietcafé Zutphen op ‘t Oude Bornhof

 

 

Hanzehof

 

navigeer

 

Broederenkerk

Het Koelhuis

Stedelijk Museum

Museum Geelvinck

St. Walburgiskerk

Kapel van het Elisabeth Gasthuis

Café Genieten

Restaurant Jan van de Krent - by Chiel


Eet met ons mee aan onze vriendentafel

 

Op donderdag, vrijdag en zaterdag kunt u voorafgaand aan de grote podium-serie in de Hanzehof een tafel boeken aan de vriendentafel in Restaurant By Chiel. Festivalgangers en musici ontmoeten elkaar daar en kunnen daar samen met elkaar eten in een informele festivalsfeer. Tussen 17.30 en 19.30. Prijs 25,00 euro per couvert.

Restaurant By Chiel, Burgemeester Dijckmeesterweg 27B, 0575 519 271. Reserveren noodzakelijk.

En andere handige tips…

Dat Bolwerck
Aan het einde van de Zaadmarkt ligt Dat Bolwerck. Het prachtig verbouwde pand heeft een mooie binnentuin, die voor het festival wordt opengesteld en omgetoverd is in een sfeervolle ontmoetingsplek, waar u de hele week koffie en thee kunt drinken, een broodje kunt eten of ’s middags van een glas wijn kunt genieten. Daarnaast is er het informatiepunt, waar u terecht kunt voor informatie en tickets. Dit punt is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Filmtheater Luxor
Luxor heeft zijn programmering afgestemd op ons festival. Bekijk op zaterdag 26 augustus of maandag 28 augustus de film: C’est déjà l’été. Voor informatie en kaartverkoop: www.luxorzutphen.nl

Carillon
Op donderdagochtend zal de stadsbeiaardier cellosuites van Bach spelen op het carillon van de Wijnhuistoren, tijdens de weekmarkt. Extra op zondag 27 augustus om 13.45 uur carillon en cello; Frans Haagen, carillon Wijnhuistoren en Jeroen den Herder, cello (t.o. Janssons chocolade-atelier)

Open-binnenstad-podium
Op zaterdag zullen er op verschillende plekken in de binnenstad acts plaatsvinden op het witte logo, die u mogelijk al in de stad bent tegen gekomen. Het blijft nog een verrassing wat er op die stippen gaat gebeuren… Daarnaast zijn er op diverse plekken gratis evenementen te bezoeken.

Wegwerkzaamheden en parkeren in Zutphen
Bekijk de website van gemeente Zutphen voor de actuele situatie over de wegwerkzaamheden. In de Zutphense binnenstad betaalt u van maandag tot en met zaterdag voor parkeren. U kunt alleen pinnen en belparkeren om te betalen voor parkeren. Chippen en contant betalen is niet mogelijk. Meer informatie op www.zutphen.nl