Nieuws Nieuws

24 augustus: Gisteravond was het erg gezellig tijdens het eerste festivaldiner van het Internationaal Cellofestival Zutphen in de achtertuin van het Hanzehof. Vanavond, morgen en overmorgen kunt u opnieuw aanschuiven voor een goed begin van de festivalavond!
www.hanzehof.nl/festivaldiner

22 augustus: Op zaterdag a.s. zijn er 4 gratis workshops; geef je snel op! HEB JE JE AL OPGEGEVEN MAAR NOG GEEN BERICHT TERUG GEHAD? NEEM CONTACT OP: workshop@cellofestivalzutphen.nl of bel 06-38054678.
Vanwege een technische storing kan het zijn dat je aanmelding niet is doorgekomen.

22 augustus: Extra informatie over concerten bij Stedelijk Museum en Geelvinck Muziek Museum:

Stedelijk Museum, donderdag 13.30 (‘Zingende planten’)

Sinds een aantal dagen zijn vele cellisten als voorhoede van het Cello Festival naar Zutphen gekomen om masterclasses te volgen bij één van de grootmeesters die hier zijn om zich voor te bereiden. Op het programma een selectie uit de meegebrachte sonates en andere composities voor cello, cello ensemble en cello/piano. Verder onthult troubadour Gery Groot Zwaaftink het mysterie van zingende planten en bomen!
Dit blijkt prachtig samen te gaan met cello ensemble en het verhaal ‘ Het meer van Obliviscor’
(De liefde gaat nooit verloren)

Geelvinck, donderdag 15.00 (‘Kleur en klank’)

Sinds een aantal dagen zijn vele cellisten als voorhoede van het Cello Festival naar Zutphen gekomen om masterclasses te volgen bij één van de grootmeesters die hier zijn om zich voor te bereiden. Op het programma een selectie uit de meegebrachte sonates en andere composities voor cello, cello ensemble en cello/piano. Daarnaast en inkijkje in de workshops van Margareth Harens, waarbij de samenhang tussen klank en kleur werd onderzocht, en er daadwerkelijk wordt geïmproviseerd op en ter plekke gemaakt schilderij. Kortom: een veelzijdig aanbod voor de cello liefhebber!

10 augustus: Persbericht Premiere en bijzondere muziekuitvoeringen tijdens Cellofestival Zutphen, klik hier.

3 augustus: Persbericht 27 augustus Slotconcert Cellofestival waar alles samen komt, klik hier.

21 juli: Met trots presenteren wij u de flyer van de serie Alle Leeftijden van het Internationaal Cellofestival Zutphen. De negende editie van het festival vindt dit jaar plaats van 23 t/m 27 augustus. Voor deze editie van het festival heeft het Cellofestival Zutphen de samenwerking gezocht met Muzehof Centrum voor de Kunsten. In coproductie is een geweldig programma samengesteld voor echt alle leeftijden. Het programma concentreert zich op de zaterdag en de zondag, 26 en 27 augustus. Voor kinderen die kunnen tekenen en kleuren op cellomuziek, genieten van voorstellingen waarin de cello centraal staat, tot workshops voor peuters t/m jong volwassenen. Aanmelden kan via onze website bij alle leeftijden.

12 juli: bijzondere samenwerking; extra op zondag 27 augustus om 13.45 uur carillon en cello; Frans Haagen, carillon Wijnhuistoren en Jeroen den Herder, cello (t.o. Janssons chocolade-atelier)

10 juli: Luxor heeft zijn programmering afgestemd op ons festival. Bekijk op zaterdag 26 augustus of maandag 28 augustus de film: C’est déjà l’été. 

17 juni: Internationaal Cellofestival Zutphen aanwezig op de Hanzedagen in Kampen. Ze speelden twee keer en deze waren live te volgen via Facebook. U kunt het daar ook terugzien.

Verder nodigen we je graag uit ons op social media te volgen.